Geboren in 1946 op Schouwen-Duiveland. 9 jaar geleefd op en in Tholen, St. Maartensdijk en lagere school in Scherpenisse, daarna Utrecht… Lagere School, Lyceum en Kweekschool. Onderwijzeres in Kockengen, intussen getrouwd met Herman, 3 kinderen… nooit saai!!!

Al mijn hele leven vind ik het maken van dingen fijn… Iets met je handen doen zit in de familie….
Mijn opa was klompenmaker en kapper…..Mijn moeder maakte zelf onze kleding en ontwierp hoeden… Mijn vader kon prachtig schrijven.
Thuis mochten we altijd tekenen en kleuren en handwerken. Het mooie van schilderen en tekenen vind ik dat je alles wat er in je omgaat kunt weergeven. Dus komt daar niet alleen wat je handen maken, maar wat je denkt en voelt in beeld.

Een 5-jarige opleiding op de Kon. Academie voor beeldende kunsten in Den Haag, zorgde voor een duidelijke keuze voor beeldend werken. In 1989 afgestudeerd in tekenen, schilderen en de grafische vakken (etsen en lithografie). Naast vakkennis leerde ik vooral veel en hard werken. Nu nog steeds bijscholen d.m.v. workshops en masterclasses via de Kunstkring van Woerden.

Gerdien werkt met acryl, olie, aquarelverf, krijt, soms met diverse materialen in één werk, gebruikt papier, paneel, doek en glas, en schuwt het grafische werk niet.
Haar onderwerpen bestrijken een breed spectrum van alledaagse zaken.
Religie, mythen, kunst en literatuur leveren de concepten, waarvan de verbindende kracht de symboolwaarde is.
De drijfveer is een vitalistische levensvisie.
Verdriet en duisternis worden niet ontkend, maar steeds is er hoop en licht.
Dit idee komt tot uitdrukking in een neiging tot versieren.
De schilderijen vragen om een meer dan een aandachtige blik: hoe beter en langer je kijkt, hoe meer je ziet.